Kurs

Kurs og foredrag

Kurs vår 2023

På kurset Håndsøm av dåpsluer skal vi håndsy en dåpslue til gutt eller jente, det velger dere selv. Forskjellen ligger i snittet på lua. Guttelua består av 5 deler, mens jentelua består av tre deler. Dere velger selv hvilke silkestoff dere ønsker å sy av ut i fra et stort utvalg silkestoffer kursleder har med. Det samme gjelder fôrstoffer og silkebånd. Vi syr med vokset lintråd, og når selve lua er klar kan dere dekorere den med silkebånd, bomullsblonder og metallkniplinger som kurslærer har med. 


Luene vi skal sy på kurset er inspirert etter dåpsluer brukt rundt år 1800. Da var dåpsluene flere steder i Norge av silkestoffer der alle små verdigfulle stoffbiter var brukt. Stoffene i luene var fargerike og pynten kunne være nokså overdådig. På kurset velger du selvfølgelig hvor mye du vil pynte din lue. I tillegg til å bli inspirert av de gamle luene syr vi med tradisjonelle teknikker og på samme måte som luene ble sydd på for mer enn 200 år siden.


Det blir servert  enkel lunsj lørdag og søndag, og det vil stå kaffe/te og frukt fremme hele helga. 

Lokalene er lyse og store, og det er stor parkeringsplass utenfor.


Vi starter opp fredag 24. mars kl. 18.00 - 21.00, da ser vi på bilder av tradisjonelle luer, dere velger stoff og bestemmer dere for luetype. Lørdag kl. 10.00 - 16.00 blir det søm av luene, og det fortsetter vi også med søndag kl. 10.00, og kurset avsluttes kl. 16.00